Los Gigantese kaljud otse merest tõusmas. Siin lähedal võib kohata mitmesuguseid suuri mereimetajaid. Täna viib paat aga Masca randa.


Ja rannast üles külasse on kaardil ainult paar kilomeetrit aga selle tee läbimine võtab mitu tundi. Vaated on võimsad, kohutavad lausa. Oru põhjas kõndides oled justkui nüri noaga nüsitud tohutu suure prao põhjas. Seinad pole mitte ainult püstloodis vaid kohati ka ahenevad ülevaltpoolt. Kiviga pähe saamise tõenäosus peaks päris suur olema siin. Silt ütleb, et kulgemine omal vastutusel. Pildil on näha inimesi turnimas paaril mitte väga ammu pudenenud kivikesel. Pildistada seda võimsust kuidagi ei õnnestu, 360 kraadine panoraam ehk annaks edasi seda suruvust. Rada pole pole nähtavalt tähistatud, aga ega väga kuskile eksida ei saa ju. Kohati tekivad küll kõrvalharud, millel kulgemine nõuab suuremat tasakaalu ja näpuosavust. Kui mingid pensinärid vastu tulevad, siis mõtled küll, et kuidas nad sealt üle said. Aga ei ole nii hull. Kindlasti mitte nii hull kui Normet “Minu Tenerifes” kirjutas. Ta pidi ikka eriliselt halvas vormis olema seda rada läbides.


Üleval Masca külas on palju rahvast juba. Kohvikud ja suveniirid. Kuigi kirjandus mainib, et suured turismibussid ei tule siia, sest ei mahu, siis nad tulevad ikka. Kurvides tuleb neil lihtsalt korra või kaks tagurdada, et pöörama mahuks. Vastutulijate mööda laskmiseks peeglid kokku. Parkmiskohtadega on väga kitsas. Õnneks käib siia liinibuss.


See pidada olema maalima ilusaim vaade. Üks Humboldt ütles nii.


Tenerife kohalike randade liivad on erinevaid tumedaid toone. Mustani välja. Kui seal liiva üldse on. Kivi on ikka palju rohkem igal pool.


Pealinna lähedal asuv Playa de Las Teresitas paistab kui troopiline rannake. Palmid ja kuldsed liivad. Nojah, see on Aafrika liiv. Umbes 300 000 tonni. Turistid tahavad.


Detsembris reisimisel on soodne kaasnähtus jõulude vältimine. Kuigi päriselt ei pääse neist pühadest siin. Vähemalt söök tuleb ikka järele. Poolakate poest saab hapukapsast ja muud sellist kraami. Verivorsti on neil ka, aga see ei kõlba eriti. Tegelikult müüakse siin verivorsti igas toidupoes. Enamasti on see aga dulce, seega imelikult magus. Aga õnnestus leida ka mingit Astuuria versiooni, mis maitselt üsna verivorstilik, suitsutatud lisaks.

Seega ongi vist kõik. Viimane osa Tenerife piltidest näidatud ja vaadatud, aeg uue reisi planeerimiseks.